O femeie in varsta de 41 de ani, din Crasnaleuca, Botosani, aflată la a patra sarcină a cerut noaptea trecută ajutor prin apel 112. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, ambulanța SAJ nu a putut să ajungă la ea.

Prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Coțușca s-a luat legătura cu două femei care au mai asistat la nașteri.

Una dintre ele a urmat toate indicațiile date de către personalul medical din dispecerat și a ajutat-o pe femeie să născă. Femeia a adus pe lume o fetiță de aproximativ 2,8 kg. Mama și nou-născutul sunt în stare bună.

Asistentul medical din comuna alăturată care s-a oferit să o monitorizeze mama și copilul, până la sosirea unui echipaj SAJ, nu a reușit să ajungă la caz, deoarece a rămas înzăpezită.

După aproape 12 de ore după naştere o ambulanţă a ajuns la locuinţa femeii, iar mama şi bebeluşul au primit îngrijiri medicale, iar ulterior au fost preluate la spital.

Update ISU BT:

Mama și fetița născută acasă, la Crasnaleuca, după ce a fost asistată prin apel video call de cadrele medicale din dispeceratul integrat ISU – SAJ, au ajuns la Spitalul Orășenesc Săveni, în siguranță. Cele două au fost preluate de echipajul al Serviciului Județean de Ambulanță și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Coțușca, cu un utilaj.

Vor rămâne sub supravegherea cadrelor medicale până la reluarea circulației, când vor fi transferate la Secția de Obstretică și Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati Botoșani.

sursa: monitorulbt.ro