Pendos Ioana Ramona este elevă a Liceului Tehnologic de Electronică și Telecumunicații ,,Gheorghe Mârzescu”, în clasa a X-a, este o tânără serioasă, echilibrată, studioasă și ambițioasă. Ea beneficiaza si de serviciile CSS Bucium.

În anul anterior a obținut media 9.00, a fost selectată să participe la mobilitățile proiectului Erasmus+ Digital Ambassadors of Cultural Hertige, care s-a desfășurat la Aizkraukles Profesionălăs vidusskolas, în Letonia; a obținut premiul al III-lea la Simpozionul Național ,,Dimitrie Leonida ” ,,Educația SMART în contextul European”, Ediția a XIV, desășurat în Iași, în data de 3 iunie 2022, deasemenea a desfășurat activități de voluntariat în organizarea concursului ,,Elevii au talent” 2022,în cadrul liceului unde minora învață.

Talentul, imaginația și temeinice cunoștințe în domeniul istoriei moderene. Toate acestea au fost răsplătite cu premiul I la concursul județean de Istorie ,,A.D. Xenopol”, pentru Ioana.

Greu încercată de soartă, Ioana dă dovadă de maturitate și dorință de a-și făuri un destin de excepție, muncind asidu pentru frumoasele rezultate.

Este un exemplu pentru adolescenții de astăzi, reușind ca din ziele grele să facă trepte solide pentru crearea unei urcuș necontenit care-i permite să vadă foarte departe.