Medicii ieșeni spun ca sunt foarte ingrijorati deoarece numărul cazurilor de COVID-19  a crescut, iar la Terapie Intensivă (ATI ) la Spitalul de Boli Infecțioase  sunt ocupate toate locurile destinate bolnavilor de COVID. Pacienții infectați care vor avea nevoie de îngrijiri în Terapie Intensivă vor fi trimiși la Secția ATI COVID-19 de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Tatarași.

„Din nefericire, numărul pacienților este în continuă creștere. Am operaționalizat în total trei pavilioane, în vederea îngrijirii pacienților cu COVID-19. Terapia Intensivă, care deservește pacienții Sars-CoV-2 pozitivi, a ajuns la capacitate maximă! La Spitalul de Boli Infecțioase nu mai sunt locuri în momentul de față. În acest caz, dacă vor mai fi pacienți care necesită îngrijire de Terapie Intensivă, ei vor fi direcționați către Spitalul Clinic de Urgență «Prof.dr. Nicolae Oblu», din Iași”, a precizat managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, din Iași.dr. Florin Roșu.

La inceputul lunii iulie, la Spitalul de Boli Infecțioase au fost diagnosticate primele cazuri de infectare COVID-19 cu tulpina Delta, despre care specialiștii spun ca este cu 60% mai contagioasă.