Medicul Liliana Puiu, asistenta Mioara Hauta, pilotul Valentin Stănescu și copilotul Augustin Toma și-au pierdut viata in urma prăbușirii elicopterului SMURD, in apropierea Aeroportului Iași, in data de 9 ianuarie 2006.

A fost una din cele mai negre zile ale Iașului, echipajul care a salvat atâtea vieți, nu a mai putut fi salvat.

“Ziua de 9 Ianuarie 2006 va rămâne o zi dureroasă in istoria UPU – SMURD Iasi ! Ne amintim de colegii nostri medic, asistent medical și piloti, aprindem lumânări și ne rugăm pentru ei. Noi – generații de atunci și de acum, continuăm să zburăm, să facem misiuni medicale aeriene și să mergem mai departe făcându-ne datoria și continuându-le visul de a zbura pentru pacienții critici.

In orice specialitate există un medic rezident șef. La medicina de urgentă șeful rezidenților este, de 2 ani de zile, nepoata domnișoarei asistente medicale care s- a pierdut odată cu căderea elicopterului SMURD Iași in 2006. Tradiția si dragostea pentru medicina de urgență a rămas in familie, chiar dacă medicul de astăzi era atunci doar un copil”, a declarat Prof. Dr. Diana Cimpoesu, medic șef UPU SMURD Iași.

Ne vom aminti veșnic de ei și de jertfa lor!

Dumnezeu să ii odihnească!