Manifestările de Ziua Unirii Principatelor Române ar fi fost un bun prilej pentru ca “mai-marii” de la București să arate că Moldova contează, că măcar de data aceasta nu e ignorată așa cum este de ani buni de când toate investițiile importante și că Moldova nu există doar atunci când au cu cine să se fotografieze pentru imagine.

Nici de data asta mesajul nu a fost unul diferit, căci premierul Nicolae Ciucă și Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu au ignorat complet pe cei din jur și au refuzat orice discuție cu jurnaliștii prezenți în număr mare. Iar mulțimea adunată în Piața Unirii a răspuns pe măsură.

Din direcția celor aproximativ 7000 de oameni s-au auzit huiduieli și fluierături pe tot parcursul discursurilor, semn că moldovenilor li s-a urât de la atâtea promisiuni deșarte și nu mai pot fi duși de nas așa ușor.

Se pare că oficialitățile de la București au fost deranjate de modul în care au fost primite la Iași pentru că imediat după defilare au plecat val-vârtej spre Catedrala Mitropolitană.

Huiduielile au continuat pe parcursul drumului străbătut pe jos și au încetat doar cât timp oficialitățile au fost în curtea Catedralei Mitropolitane, respectiv a Bisericii Trei Ierarhi, semn că moldovenii au o relație specială cu Divinitatea, dar ulterior acestea au continuat până când premierul și Președintele Camerei Deputaților s-au urcat în autoturisme, înconjurați de către gărzile de corp.