Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii a declarat recent că dacă numărul cazurilor de COVID-19 creşte şi va fi nevoie de instituirea unor restricţii de circulaţie, aceste restricţii nu vor viza persoanele imunizate, menţionând că numai în ultimă instanţă vor fi afectate şi şcolile.

„Dacă cifrele se înrăutăţesc, este nevoie să intervenim cu măsuri de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei. Ce vrem să facem cu prioritate este să accelerăm campania de vaccinare, pentru că este cea mai eficientă măsură de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei şi să ţinem cât de mult putem şcolile deschise, pentru că nu putem să mai avem acele efecte asupra educaţiei copiilor, consecinţe a ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Acestea sunt principiile de la care plecăm. Este clar că, în acest context, dacă va fi nevoie să instituim restricţii de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate, în primul rând, şi ca ultimă instanţă vor fi afectate şcolile. Vom discuta”, a afirmat Ioana Mihăilă.

De menționat că in ultimile zile, numărul de cazuri s-a apropiat constant de pragul de 1000. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, adica in ultimile 24 de ore au fost înregistrate 868 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.