Odată cu manifestările dedicate Zilei Naționale a României, a avut loc și semnarea acordului de înfrățire dintre municipiul Iași și municipiul Hîncești. Acordul a fost semnat în prezența primarul municipiului Hîncești-Alexandru Botnari, președintele Raionaului Hîncești-Iurie Levinschi, primarul Mihai Chirică, președintele Consiliului Județean Iași-Costel Alexe, dar și în prezența mai multor parlamentari și aleși locali ieșeni care, măcar pentru o zi, au părut că lăsa deoparte binecunoscutele înțepături politice.

„Ne-am înfrăţit cu capitala istorică, capitala României Mari, capitala Basarabiei am putea spune, iar, prin semnarea acestui acord, ne dorim ca municipiile Iaşi şi Hânceşti să fie alături, noi avem mulţi concetăţeni care locuiesc la Iaşi, care construiesc, îşi fac afaceri aici”, a declarat primarul oraşului Hânceşti, Alexandru Botnari.

La rândul său, primarul Mihai Chirică i-a asigurat pe cetățenii Republicii Moldova că vor fi sprijiniți ori de câte ori va fi nevoie, dar mai ales acum când aceștia se află atât de aproape de situația dificilă din Ucraina.

„Nu trebuie să uităm faptul că acolo este sânge din sângele românesc. Folosim aceeaşi gramatică, aceeaşi limbă, acelaşi tricolor şi de asta suntem obligaţi să rămânem unii alături de ceilalţi, mai ales în aceste vremuri”, a spus primarul Mihai Chirica.