Managerul Spitalului Dorohoi, medicul Valerian Andrieș, a declarat ca Ovidiu Alexa, medicul coordonatorul Compartimentului de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi, ar fi ajuns ieri, 7 ianuarie, acasă, unde i s-a făcut rău. Partenera acestuia a alertat cadrele medicale, sunând la numărul de urgență 112. Mai mulți medici și asistenți medicali din cadrul spitalului, inclusiv Valerian Andrieș și Simona Moșneguțu, medic specialist ATI, au ajuns la domiciliul medicului si au încercat să-l resusciteze timp de o oră și jumătate, din păcate fără succes, chiar colegii acestuia fiind nevoiti sa declare decesul.

„A fost un om deosebit. A muncit enorm pentru spital, pentru pacienți, a salvat sute de vieți. Din păcate el s-a pierdut și din cauza muncii, a stresului de zi cu zi. Decesul colegului nostru este o dovadă în plus a stresului și epuizării personalului medical în această perioadă. Din păcate, inima unor colegi cedează. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace”, a declarat pentru Realitatea Dorohoiană, managerul Spitalului Municipal Dorohoi, medicul Valerian Andrieș.

Medicul Ovidiu Alexa era medic specialist în urgenţe şi lucra la Spitalul Municipal Dorohoi de aproximativ 12 ani, fiind extrem de apreciat atat printre colegi cat si printre pacienti.

Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Condoleante familiei indoliate!

sursa: realitateadorohoiana.ro