În timp ce alte orașe mari (ca ex: Cluj, Oradea, Craiova s.a.) au elaborat proiecte de buget și le-au pus în consultare până la finalul lunii ianuarie, penelistul Mihai Chirica forțează la Iași votarea bugetului de frica pierderii majorității imorale din Consiliul Local. Reamintim că aceasta a fost obținuta de edil prin cumpărarea useristului Cezar Baciu cu funcția de viceprimar, urmând ca pe 18 ianuarie instanța să se pronunțe definitiv cu privirea la excluderea acestuia din partid, pe motiv de trădare. Inclusiv societatea civila a cerut edilului consultări și discuții pe proiectele de buget, însă Chirica s-a opus.

Propunerea penelistă de buget este o „ciorbă reîncălzită”, care nu reflectă nevoile reale ale Iașului, conținând numai proiecte fantasmagorice prezentate de-a lungul ultimilor ani și rămase la stadiul de desene și machete. În acest context, trebuie avute în vedere următoarele aspecte: Întreaga echipă social-democrată lucrează la propunerile pentru bugetul Iașului, aferent anului în curs, atât în interiorul partidului, cât și în afara acestuia, prin întâlnirile organizate cu cetățenii, până în prezent fiind realizate 8 astfel de întrevederi la care au participat sute de oameni. Dat fiind că ne dorim să venim cu proiecte pertinente și adaptate nevoilor resimțite de cetățeni, nu am luat în derâdere acest proces consultativ, ci l-am tratat cu maximă seriozitate!

După finalizarea procesului de dezbatere cu cetățenii, noi, social-democrații, vom depune amendamentele la proiectul de buget, urmând să trecem la etapa de analiză în interiorul comisiilor de specialitate din Consiliul Local și la votul mult așteptat de ieșeni, respectând legea și cetățenii.

Așa cum am spus și în anii trecuți, când primarul Chirica a încercat să forțeze votul pe buget prin diverse tehnici nedemne de înalta funcție pe care o ocupă, refuzăm să intrăm în jocurile obscure, făcute cu ușile închise la Palatul Roznovanu, fiind preocupați de proiecte și de modul în care Iașul trebuie dezvoltat, cu atât mai mult cu cât penelistul Chirica se face vinovat de stagnarea în care se află orașul sub „domnia” sa (reamintim aici doar câteva dintre promisiunile făcute de edil și nerespectate: baza sportivă, bazin olimpic, stadion municipal, sală polivalentă, piste biciclete etc.).

În egală măsură, considerăm că PNL și Mihai Chirica ar trebui să-și asume public eșecurile execuțiilor bugetare din ultimii doi ani, recunoscând faptul că mandatul domniei sale până în prezent a fost unul al promisiunilor nerespectate și dosarelor penale.

PSD nu va face troc politic pe spatele ieșenilor și se opune cu vehemență risipei banilor publici! Iașul merită mai mult! Fiecare ieșean merită mai mult!

Partidul Social Democrat, Organizaţia Municipală Iaşi