Astăzi, Înaltpreasfinția Sa Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a petrecut momente de linişte, alinare şi rugăciune cu pacienții internați in cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva” din Iaşi, dar şi cu cadrele medicale care l-au simțit, astfel, alături in lupta pentru viață ce se desfasoară in fiecare zi sub ochii lor. Dupa Sfântul Maslu, IPS Teofan a mers sa binecuvânteze bolnavii din zona cea mai dificilă, unde stresul, emotiile şi incărcarea spirituală sunt prezente zi de zi: la pacientii cu COVID, internați la Terapie Intensivă.

Echipat corespunzător, cu greu şi-ar fi dat cineva seama că sub echipamentul de spital se afla chiar ÎPS Teofan, mai ales că nici un alt inalt prelat din Romania nu a ajuns la o secție de ATI cu pacienti infectați cu COVID pentru a se ruga impreună cu aceştia.

ÎPS Teofan a rostit rugăciuni pentru sănătate si liniste sufletească, a discutat cu pacienții, cu cadrele medicale şi a oferit binecuvântare.

Managerul unitatii medicale, Dr Florin Roşu a caracterizat acele momente ca fiind de incurajare, pline de insemnătate.

“Astăzi, Spitalul Clinic de Boli Infectioase” Sf.Parascheva” Iasi a avut parte de lumină, blandete si apreciere, iar toate acestea s-au concretizat prin prisma vizitei Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Teofan . Astfel, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase prin personalul său, a primit cu bucurie vizita Înaltului Parinte care a slujit Sfântul Maslu în fața statuii dr Alexandru Slătineanu, din curtea unității noastre medicale. Mitropolitul Teofan nu s-a mulțumit cu atât ci a vizitat bolnavii cei mai încercați de virusul, pacientii ingrijiti in Terapie Intensiva, cei care au nevoie, in egală măsura de tratament medicamentos dar si de alinare sufletească… Ne-am dorit această vizită, ne onorează și e felul nostru de a spune să privim mai des spre cer pentru că de acolo vine speranța, nazuinta si intelepciunea medicală”, a transmis Dr Florin Roşu.

“Sunt putini oameni caracterizati de blândețe si modestie ca Inaltul Parinte. Sa prețuim acest fapt, in aceste vremuri in care scara valorilor este inversată. A facut un gest deosebit, inedit in vederea incurajării pacienților şi cadrelor medicale”, a mai spus Dr Florin Roşu.