Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” va fi modernizat printr-un proiect cu finanțare europeană în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Denumirea acestuia este „Modernizare instalații electrice, instalații pentru fluide medicale și instalații pentru securitate la incendiu la Spitalul Clinic Dr. C. I. Parhon”. Prin intermediul proiectului se vor aduce, printre altele, îmbunătățiri la sistemele de electricitate, fluide medicale precum și sistemele de alarmare la incendiu.

Scopul final este de a pune la dispoziția pacienților o calitate superioară a serviciilor medicale sub aspectul securității, cât și a actului medical.

Vor fi modernizate instalațiile menționate pe o suprafață construită desfășurată de 8.908 mp, pe 5 etaje: demisol, parter și cele 3 etaje aparținând Spitalului Clinic Dr C I Parhon. Printre elementele de noutate introduse vor fi rampele de distribuție fluide medicale (oxigen, vacuum, aer comprimat) amplasate în saloane la paturile pacienților: ele permit transformarea oricărui pat intr-o locație activă de intervenție medicală fără a fi necesară mutarea pacientului.

„Proiectul va fi realizat prin parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, atât prin resursele umane implicate, cât și suportul financiar necesar. Spitalul Clinic «Dr. C. I. Parhon» va continua să identifice și să valorifice prin accesare orice alte oportunități de modernizare prin proiecte cu finanțare europeană”, au precizat reprezentanții unității medicale.

Valoarea proiectului este de 10.544.695 lei, iar durata de implementare este de 18 luni, din care 12 luni vor fi alocate execuției lucrărilor de modernizare.