În perioada 27 noiembrie – 01 decembrie 2021, mai multe patrule de jandarmi vor acționa pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, intervenția la solicitările cetățenilor în situații de urgență, precum și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2.

În ziua de sâmbătă, pe lângă misiunile de patrulare, se vor lua măsuri de asigurare a ordinii publice și respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii a virusului Sars Cov2,  la meciul de fotbal F.C. Politehnica Iași – F.C. Unirea Dej, ce se va disputa pe Stadionul Emil Alexandrescu din Iași și la ultima etapă din cadrul Campionatului Național de Off Road, cu plecare din zona Bucium.

În data de 01 decembrie a.c. jandarmi ieșeni vor desfășura misiuni de asigurare a ordinii publice pe timpul manifestărilor organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României în municipiile Iaşi și Paşcani, precum și localitatea Lespezi.

În acest an, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, la data de 1 Decembrie, un pluton de jandarmi va face parte din dispozitivul de defilare la parada militară ce va fi organizată în Piața Palatului și pe strada Anastasie Panu din mun. Iași.

            Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să acorde atenția cuvenită, pentru punerea în aplicare a măsurilor de autoprotecție sanitară, să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.