In această după-amiază, elicopterul SMURD desfășoară o noua misiune, de aceasta data la Piatra Neamț, de unde va prelua un pacient tânăr pentru a-l transporta la Spitalul de Neurochirurgie “N. Oblu” din Tătărași.

“Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul va prelua și transporta un bărbat de 30 de ani la Spitalul de Neurochirurgie, în municipiul Iași”, au transmis reprezentanții ISU Neamț.

Din primele informații, se pare că bărbatul a fost implicat într-o altercație ce a avut loc în localitatea Vânători-Neamț, fiind vorba despre un hematom posttraumatic.

“La data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 09.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că, în localitatea Vânători Neamț a avut loc un scandal între mai multe persoane.

Din cercetările efectuate de către polițiști a reieșit că, în fața unui imobil, din localitatea Vânători-Neamț, pe fondul unui conflict izbucnit spontan, un tânăr de 21 de ani, din Vânători-Neamț, ar fi exercitat acte de violență asupra unui bărbat de 30 de ani, din aceeași localitate.

Persoana vătămată a fost preluată de un echipaj medical și transportată la o unitate medicală.

Polițiștii au întocmit documentația de evaluare a riscului, fiind emis un ordin de protecție provizoriu, împotriva tânărului de 20 de ani.

În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie”, a transmis Subinsp Ramona Ciofu, IPJ Neamț.