Echipajul de salvare aerian din cadrul SMURD Iași a fost solicitat pentru a prelua victimele unui accident rutier ce a avut loc la Ceplenița.

“Elicopterul SMURD a primit o solicitare primară, la un accident rutier în care au fost implicate 1 autoturism și o 1 căruță încărcată cu lemne în care se aflau 3 persoane. Sunt condiții pentru aterizarea elicopterului. S-au trimis și un echipaj de prim ajutor de la Hârlău, un echipaj de prim ajutor de la Târgu Frumos și o ambulanță SAj B2”, a transmis Prof. Univ. Dr. Diana Cimpoeșu.

Sefa UPU SMURD a detaliat situatia celor trei victime, din caruta, insa soferul autoturismului implicat ar fi fugit de la locul accidentului

“În cursul după amiezii, în jurul orelor 15.20, a avut loc un accident rutier în sat Ceplenița, între un autoturism în care se afla doar 1 persoană de sex masculin (șofer) și un atelaj hipo încărcat cu lemne, peste care stăteau 3 persoane de sex masculin. La locul accidentului au fost fost găsite 3 victime conștiente, cooperante, neincarcerate, cea de-a 4-a persoană a fugit de la locul accidentului.

1. B.C, 53 ani, sex M – șofer cu centura de siguranță – policontuzionat, plăgi înțepate umăr stâng, contuzie coloana cervicală, contuzie toraco-abdominală. A fost asistat de către echipajul SMURD Hârlău, ulterior fiind preluat de către elicopter și transportat către UPU a Spitalului “Sf. Spiridon”.

2. I.V, 28 ani, sex M – căruțaș – cădere accidentală de la înălțime (aprox. 2m – din căruță) – Contuzie calcaneana bilaterală. Escoriații genunchi bilateral. A fost asistat și transportat de către echipajul SMURD EPĂ Tg. Frumos la CPU a Spitalului din Tg. Frumos. 3.

P.A, 22 ani, sex M – căruțaș – cădere accidentală de la înălțime (aprox. 2m – din căruță) – policontuzionat, traumatism cranio-cerebral, traumatism glezna dreapta, escoriații genunchi drept, contuzie cot stâng. A fost asistat și transportat de către echipajul SAJ B2 la Spitalului “Sf. Spiridon”, la UPU”, a mai transmis Prof. Univ. Dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași.