23.000 de euro. Atât a costat intervenţia chirurgicală ce a salvat viaţa unui copil care se lupta cu scolioza de la 6 luni. Copilăria Giuliei a fost un lung şir de suferinţe, lacrimi şi neputinţă. Suspectă de o boală genetică foarte rară, legată de gena X, micuţa nu vorbește, nu merge, iar până acum câteva zile nu statea nici pe scăunel. După operaţia de scolioză încheiată cu succes în ţară, micuţa luptătoare sta în şezut pentru prima dată.
,,După o intervenţie chirurgicală extenuantă care a durat peste 10 ore, vestea că Giulia a ieșit cu bine din sala de operație a declanşat un val de emoții copleșitoare pentru familia ei: lacrimi de bucurie, frică amestecată cu speranță și o credință neclintită. Nimic nu ar fi fost posibil fără donatorii care ne sunt mereu alături, de la oameni simpli cu posibilităţi modeste, la companii şi antreprenori ce nu ăşi lasă în urmă semenii la nevoie. Fiecare donație, cât de mică, a fost o picătură de speranță în oceanul greutăților pe care familia Giuliei le-a întâmpinat de-a lungul anilor. Datorită vouă, am reușit să fim alături de ea şi de întreaga ei familie în această călătorie dificilă,” Vlad Plăcintă, preşedinte Salvează o inimă.
Familia Giuliei şi-a exprimat o profundă recunoștință față de donatorii generoși și membrii comunității care au făcut posibilă această intervenție vitală.
,,Fără generozitatea și inimile nobile care ne-au fost alături, nu am fi putut traversa această călătorie dificilă. Operația de scolioză a fost un pas crucial pentru fetiţa mea. În lipsa aceste intervenţii chirurgicale, plămânii ei riscau să fie perforaţi în orice secundă. Suntem profund îndatoraţi fiecare om cu inimă mare care a donat cât de puţin în contul Giuliei. Aţi fost şi sunteţi arhitecții speranței noastre într-un viitor mai blând pentru un copil greu încercat din primii ani de viaţă. Cuvintele nu pot exprima pe deplin recunoștința noastră pentru fiecare gest de generozitate, pentru că ați transformat o situație dificilă într-un drum plin de speranță și posibilități.” A fost mesajul de mulţumire transmis de Elena, mama Giuliei.
Acum urmează o perioadă crucială de recuperare pentru Giulia: şedinţe de kinetoterapie şi tratament medicamentos. Este un drum care necesită multă răbdare, curaj și determinare. La finalul acestei călătorii familia poate visa la o a doua operaţie, la picioare, care îi va reda speranţa primilor paşi.
Între timp, familia va consulta o echipă de specialişti din străinătate care va analiza cazul Giuliei din punct de vedere neurologic. Pe lângă scolioza de care suferea, fetiţa are o întârziere globală de dezvoltare și regres psiho-motor, cauzate cel mai probabil de anomalia genetică a genei X. Toate aceste aspecte trebuie însă amănunţit investigate, astfel încât medicii să găsească o explicaţie şi o soluţie optimă pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii acestui copil.