În perioada 29 septembrie a.c. – 1 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au desfășurat mai multe activități, în vederea combaterii consumului de droguri în școli.

Astfel, în urma depistării unui minor care deținea substanțe susceptibile a fi droguri de risc (cannabis), în timpul programului școlar, au fost efectuate investigații în vederea identificării persoanei care ar fi comercializat drogurile.

Astfel, a fost identificată sursa susceptibilă de aprovizionare ca fiind o persoană minoră.

În aceste condiții, la data de 30 septembrie a.c., a fost efectuată o percheziție domiciliară, fiind ridicate mai multe mijloace probatorii.

Ulterior, s-a procedat la prinderea în flagrant delict a unui major, în timp ce ar fi comercializat unui minor, substanțe susceptibile a fi droguri de risc (cannabis).

La data de 30 septembrie a.c., a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a majorului bănuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, reținându-se faptul că, în cursul lunii septembrie 2022, ar fi comercializat, în mod repetat, substanțe susceptibile a fi droguri de risc unui minor.

La data de 1 octombrie a.c., acesta a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași, care a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Față de minor, a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar.Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. IAȘI – Secția 3 Poliție Rurală Iași.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.