In data de 6 ianuarie, în jurul orei 7:20, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță a fost solicitat să intervină in Municipiul Roman, după ce a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane minore.

Potrivit ziarpiatraneamt.ro, un minor în vârstă de aproximativ 14 ani a suferit multiple traumatisme, acesta a fost preluat de o ambulanță și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Roman.

IPJ Neamț a transmis un comunicat oficial in acest sens:

„La data de 6 ianuarie a.c., în jurul orei 07.20, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe o stradă din Roman.

Din primele cercetări efectuate a reieșit că, în timp ce șoferul unui autoturism se deplasa pe strada Profesor Dumitru Mărtinaș din municipiul Roman, a surprins și accidentat un minor, în vârstă de 14 ani, din Roman, care era angajat în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea pietonului.

Imediat după producerea evenimentului rutier, conducătorul autoturismului a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea polițiștilor.

În urma investigațiilor efectuate cu operativitate, polițiștii rutieri au reușit identificarea conducătorului auto în cauză, un bărbat de 63 de ani, din Gherăiești.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.”

SAJ Neamț a transmis, de asemenea, un comunicat oficial:

“06.01.2022, ora 07:19, Roman, accident rutier cu victimă sex masculin, 14 ani, diagnostic: policontuzionat prin accident rutier; victima a fost preluată de un echipaj cu asistent medical şi transportată la CPU a Spitalului Municipal Roman”.