Un sondaj realizat de către cei din Partidul Național Liberal a fost făcut public astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul din Podu Roș, la care a fost prezent și Lucian Rusu, noul secretar general adjunct al Guvernului.

Potrivit sondajului, ieșenii sunt interesați de marile proiecte însă contrar așteptărilor, majoritatea își doresc IBCV, în timp ce autostradă a fost undeva pe la urmă. E drept că prea multă libertate de mișcare nu au avut respondenții căci cele trei proiecte vizate au fost Institutul de Boli Cardiovasculare, aeroportul și Sala Polivalentă.

În altă ordine de idei, potrivit acestui sondaj, despre care deputatul Alexandru Muraru spune că a avut aproximativ 100 de pagini, se pare că PNL ar câștiga alegerile atât pentru postul de primar cât și pentru cel de președinte al consiliului județean. Mihai Chirica ar fi câștigător detașat al fotoliului de primar pentru încă un mandat cu aproximativ 50% dintre voturi, în timp ce Costel Alexe și-ar menține funcția de președinte al consiliului județean cu aproximativ 38% dintre voturi.

Sondajul a fost realizat de către INSCOP Research și are o marjă de eroare de 3.3 %.