La data de 02 octombrie a.c., polițiștii Poliției Municipiului Iași au fost sesizați prin Apel Unic de Urgență 112, de către un bărbat, de 75 ani, despre faptul că a fost contactat de către o persoană necunoscută care i-a transmis că fiul său a fost implicat într-un accident, este internat în spital și are nevoie de o bani pentru o intervenție chirurgicală.
Bărbatul i-a transmis necunoscutului că nu deține suma de bani cerută, a încheiat convorbirea și și-a contactat fiul care i-a spus ca este bine și că nu a fost victima niciunui accident.
În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării autorului și pentru luarea măsurilor legale.

Polițiștii vă recomandă ca, în cazul în care sunteți contactați de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susțin că sună din partea acesteia și vă transmit că au nevoie urgentă de bani, pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, nu dați curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacția emoțională.
Verificați dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereți date despre unitatea medicală, de poliție sau parchet unde s-ar afla aceasta și sunați pentru confirmare sau luați legătura cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înșelăciune.
Dacă sunteți contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitați-i acestuia o întâlnire directă și anunțați poliția la numărul de urgență 112, pentru a vă acorda sprijin și nu mergeți la aceste întâlniri decât însoțiți de reprezentanții Poliției.