Ieri, 1 noiembrie 2021, pe platoul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași a avut loc ,,predarea ștafetei” medicale din Republica Moldova, echipă medicală formată din 10 medici și 10 asistenți medicali din cadrul Ministerului Sănătății, 8 paramedici, 1 medic SMURD din cadrul IGSU Republica Moldova – responsabil în coordonarea întregii activități de sprijin și un ofițer din cadrul IGSU Republica Moldova care va sprijini această misiune, din punct de vedere logistic.

În semn de apreciere și recunoștință pentru eforturile lor, Prefectul Județului Iași, domnul Marian Grigoraș, alături de oficialități ieșene, la finalul misiunii, din partea autorităților locale și județene – a înmânat dinstincții de onoare personalului participant, iar noii echipe – ”Mult succes! – Împreună suntem mai puternici!”.

Noua echipa medicală, formată din personal specializat îi va sprijini pe omologii lor români în vederea acordării asistenței medicale de specialitate pacienților pozitivi SARS-CoV-2, internați la Secția Modulară din Lețcani.Relațiile bilaterale strâns legate între România și Republica Moldova continuă să urmărească de o manieră prioritară acordarea de sprijin comun, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură. Această nouă misiune de sprijin se desfășoară sub egida Uniunii Europene prin instrumentul de finantare ESI (Emergency Support Instrument).EU Civil Protection & Humanitarian Aid – ECHOEuropean Commission.