Medicul Dan Tesloianu va fi plasat în arest la domiciliu. Aceasta a fost decizia judecătorului de drepturi și libertăți joi, 13 aprilie.

Asa cum era de asteptat, procurorii ceruseră prelungirea arestului preventiv cu încă o lună, începând cu 18 aprilie. Decizia ca medicul sa petreaca urmatoarea perioada acasa, in arest, nu este, insa, definitiva, iar apelul se va judeca la Curtea de Apel București.

Medicul Dan Tesloianu a fost reţinut pe 17 februarie de Parchetul General pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, în formă continuată (238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, şi luare de mită.

Anchetatorii arată că o mare parte dintre intervenţiile de introducere a unor dispozitive cardiace implantabile, inclusiv extrase de la pacienţi decedaţi, derulate/recomandate de către medic, nu erau necesare, procedându-se la operaţionalizarea lor fie prin consemnarea unor diagnostice fictive, fie prin recomandarea anterioară a unor medicamente care să provoace reacţii de natură a conduce la simptomatologia specifică.Tot în acest dosar, alţi cinci medici sunt urmăriţi penal pentru luare de mită, iar patru pacienţi sunt cercetaţi pentru dare de mită.

sursa: Adevărul