Vesti minunate de la Spitalul de Copii “Sf. Maria”: a fost externată fetița din Onești, în vârstă de 4 ani, care joia trecută a ajuns la spital cu tot cu tocătorul electric în care își prinsese mânuța. Medicii au reușit să o stabilizeze și să intervină la timp astfel încât fetița să își poată folosi mâna din nou.

“Avem o veste foarte bună de la Spitalul de Copii: fetița internată joia trecută cu mânuța dreaptă prinsă in tocătorul de roșii s-a externat in cursul zilei de azi. Intreaga intervenție oferită acestei fetițe a fost de un inalt profesionalism, permițând in final recuperarea a peste 90% din segmentele amputate”, a declarat Dr. Sidonia Susanu.

Medicul ieșean a precizat că succesul se datorează echipelor medicale care au colaborat și de această dată impecabil.

“Dorim să le mulțumim colegilor SMURD pentru rapiditatea cu care au preluat copilul, managementul stării generale și a leziunilor locale in situația transportului aerian, colegilor ISU pentru suportul tehnic pe care l-au oferit, colegilor medici anesteziștii, asistente și intregului personal care au facut posibil ca medicii clinicii de chirurgie plastică să poată efectua replantarea degetelor acestui copil”, a transmis Dr. Sidonia Susanu, coordonator al departamentului de Microchirurgie Plastică și Reparatorie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Reamintim că fetița a fost adusă la Iași cu un elicopter SMURD, cu tot cu tocătorul electric, decizia menită să o protejeze de leziuni suplimentare. Cadrele medicale SMURD, care au însoțit-o, au făcut tot posibilul să îi creeze o stare cât mai calmă, chiar i-au pus desene animate pe telefon pentru a ii distrage, pe cât posibil atenția. La spital, sub anestezie, s-a reușit extragerea mâinii din aparatul de tocat cu ajutorul celor de la Descarcerare, al mecanicilor din spital și, desigur, al medicilor.