Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară Iași s-au întânit cu elevii Colegiului Tehnic Mihail Sturdza pentru a marca ,,Ziua Internaţională pentru Nonviolenţă în Școală”.

Surpriza a fost sosirea lui Robert, luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași dar si sportiv de performanță la mai multe sporturi de contact (campion național la Jiu Jitsu Brazilian în anii 2021-2022, campion național la box în anul 2018, campion național la kickboxing în 2012), care le-a vorbit elevilor despre beneficiile practicării unui sport, despre modalități de autocontrol atat in cazul emoțiilor dar mai ales, al acțiunilor.

“Fenomenul de bullying sub orice formă-atât fizic cât și psihic vine de cele mai multe ori din anumite frustrări sau situații cu care tinerii se confruntă în mediul familial și care determină anumite gesturi/acțiuni la care poate că au fost și ei supuși cândva. Astfel, ei aleg să răspundă cu violență, fie ea verbală sau fizică. Practicarea unui sport nu te face violent ci va aduce cu sine disciplină, autocontrol, sănătate și mai ales, dozarea energiei specifică vârstei într-un mod constructiv”, le-a spus “mascatul” elevilor prezenți.

În cadrul evenimentului organizat, elevii au putut afla detalii despre parcursul sportiv al luptătorului SAS, care le-a explicat acestora ca și el a fost, în copilărie, țintă bullying-ului însă a ales să practice un sport ceea ce i-a adus încredere, forță și autocontrol.

“Ca orice copil, am trecut prin câteva situații neplăcute în copilărie și am simțit și eu acea furie pe care o simțiți și voi atunci când vi se face o nedreptate, însă am început de la 12 ani să practic sporturi de contact iar asta m-a ajutat să transform acea furie în ceva constructiv, în energie pe care am folosit-o în timpul competițiilor pentru a câștiga. Asta m-a ajutat să devin tot mai bun, tot mai aproape de ceea ce îmi doream să fiu”, le-a mai spus Robert elevilor.

Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Iași, Poliția Locală, D.G.A.S.P.C., Inspectoratul Județean de Jandarmi, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Filiala Iași și Consiliul Județean al Elevilor Iași.