Cu ocazia aniversării a 200 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române, poliţiştii ieşeni sunt alături de cetăţeni pentru a sărbători acest eveniment important.

Pe lângă detașamentul de tehnică al Poliției Ieșene format din autospeciale de intervenție, laboratorul criminalistic, autospeciala Biroului pentru Protecția Animalelor și autospeciale rutiere, au fost prezenți și agenții SAS, alături de prietenii și, totodată, colegii lor patrupezi și au oferit împreună o demonstrație, spre incântarea tuturor.

Câinii polițiști din cadrul departamentului SAS sunt foarte bine antrenați și au o relație specială cu instructorii lor, fiind prietenii de nădejde ai acestora dar și protectori și colegi de muncă..

“Câinele a fost luat în urmă cu 4 ani de la centrul chinologic din Sibiu, iar un an de zile a stat acasă, cu mine, pentru predresaj până când am format o legătură între mine și el. Ulterior am urmat un curs de 4 luni de zile împreună pentru intervenție și asalt, la centrul chinologic. Chiar și după ce am absolvit împreună cursul cu succes, antrenamentul a continuat și continuă în fiecare zi. Practic nu se oprește niciodată antrenamentul.

Din momentul în care preluăm câinii, aceștia stau cu noi acasă, pentru că legătura dintre noi trebuie să fie una puternică. Ne bazăm reciproc unul pe celălalt, Bei este prietenul meu cel mai bun, este partenerul meu de muncă și nu mă trădează niciodată, la fel cum nu o fac nici eu”, a declarat pentru 24 iași agentul numărul 37 în cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Iași.

“Câinii polițiști fac întotdeauna deliciul publicului, în special al celor mici. Toy, partenerul meu este un caracter puternic, echilibrat și ușor bipolar, el este fie foarte calm fie foarte agitat. Are 7 ani, este un partener de nădejde pentru mine. Din doi în doi ani dăm un examen de reatestare pe care l-am trecut cu brio de fiecare dată și sper că așa va fi și la următorul examen. De regulă, la 8 ani câinii polițiști se pensionează însă partenerul meu este într-o formă fizică foarte bună și îmi va fi alături în continuare. Când va fi cazul totuși să se pensioneze, va rămâne cu mine, nu ne putem despărți”, a declarat agentul numărul 41 din cadrul SAS Iași.