Săftița, un concert inspirat din folclorul românesc adus pe ritmurile balkanice și susținut de maestrul țambalului Marius Mihalache, împreună cu band-ul său: Lorin Mihalache (tobe) – fiul său, Arabela Nicolau (voce) și Ciprian Parghel (bass), ajunge la Iași pe data de 24 Aprilie 2023, ora 19, la Casa de Cultură a Studenților.

Săftița aduce povestea femeiilor românce, portretele acestora fiind prezentate prin cântec, cu sensibilitate si originalitate, așa cum Marius Mihalache ne-a obișnuit de-a lungul timpului prin proiectele sale. În anul 2018 lansează un proiect pop-folk, cu identitate românească, cu instrumente românești, inspirat din poveștile poporulului român – SĂFTIȚA, un portret dedicat femeii puternice și devotate, amintindu-ne de Regina Maria a României, dar și de portretele mamelor, fiicelor, iubitelor, femeilor luptătoare, etc. Toate aceste tipologii de femei sunt povestite de către artist în acest proiect, parcurgând împreună stările euforice ale Săftiței.

Cariera artistului Marius Mihalache confirmă faptul că talentul nu cunoaște granițe, reușind să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile. La 10 ani, acesta a câștigat primul său premiu la Atena, iar la 17 ani a interpretat la țambal Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert și Mozart stârnind mii de aplauze la Scala di Milano. Renumitul artist american Chick Corea i-a fost mentor, iar mai apoi a înregistrat alături de Gloria Gaynor și Nina Simone. De asemenea, acesta se mândrește cu o serie de colaborări cu Ovidiu Lipan Țăndărică, Steve Vai si Kitaro, precum și alți artiști cunoscuți pe plan mondial.

Vă invităm să descoperiți și să vă bucurați de un moment unic tată-fiu pe aceeași scenă într-o prezență fenomenală pe scena românească!

Biletele se pot fi achiziționate din rețeua iaBilet.ro: https://bit.ly/saftita-iasi