Sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Iași a avut loc ieri la sediul Primăriei Ruginoasa o ședință de cooperare cu reprezentanții autorităților locale, organizatorilor și structurilor MAI cu atribuții în domeniul respectării ordinii publice (Jandarmerie, Poliție, Situații de Urgență).

Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a fost desemnată unitate responsabilă pentru coordonarea integrată a misiunii de asigurare a ordinii publice în zilele de 31 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022 în comuna Ruginoasa, misiune la care vor participa și efective ale Inspectoratului de Poliție Județean Iași și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

Totodată, în această perioadă (24-30 decembrie) echipe de polițiști și jandarmi execută misiuni de menținere a ordinii publice și verificări ale respectării măsurilor asociate fenomenului pandemic în comuna Ruginoasa.

„Fac apel la respectarea măsurilor preventive și în aceste zile în care vom sărbători trecerea în noul an. Suntem într-una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, cea a sărbătorilor de iarnă. În ajunul anului nou au loc întruniri de familie, petreceri în aer liber, obiceiuri și evenimente tradiționale. Toate acestea presupun interacțiunea cu alte persoane și au un farmec și o frumusețe aparte. Bucurați-vă, dar fiți precauți, nu riscați să vă îmbolnăviți, nu riscați infectarea celor care vă sunt apropiați”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

foto: Adrian Cuba