Manifestările cu ocazia Zilei Naționale a României, pe data de 1 decembrie, vor avea loc de la ora 11.00, în Piața Palatului Culturii.

După intonarea Imnului Național al României, „Deșteaptă-te, române!”, se va oficia serviciul religios in prezența prefectului Județului Iași, Marian Grigoraș, președintelui Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, primarului Mihai Chirica și reprezentanților Mitropoliei Moldovei și Bucovinei respectiv, ai Episcopiei Romano – Catolice.

Coroane de flori vor fi depuse la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare iar pe strada Anastasie Panu va avea loc defilarea detașamentelor de onoare ale Garnizoanei Iași, cu un efectiv de 200 de militari.

La fel ca anul trecut, din cauza condițiilor cauzate de pandemia de COVID-19, nu va fi organizat un spectacol și nu va fi oferită masa tradiţională cu fasole şi cârnaţi. Accesul publicului este însă permis cu condiția purtării măștii de protecție, a dezinfectării mâinilor și a păstrării distanței fizice de 1,5 m între participanți.