Mâncare ca de spital. O simplă propoziție la care mulți se cutremură, li se străpezesc dinții și li se face pielea de găină. În afară de tratamente, care nu sunt deloc plăcute, pacienții se tem cel mai tare de mâncarea din spital. Sau mai bine zis, de calitatea ei…

Dacă ne referim la nivel local, este deajuns să deschidem gura… sau rețelele de socializare… și vom găsi cu siguranță descrierea meselor pe care pacienții le primesc la TOATE spitalele din Iași. Fie că vorbim de mesele pregătite în bucătăriile proprii, fie că vorbim despre mâncare adusă în regim catering, cu greu putem spune că este comestibil ceea ce li se trântește cu dezgust în farfurie de către peroanele care porționează. Despre aspectul hranei, nu mai vorbim…

Nu mai spunem nici de zecile de articole și fotografii din care reiese că din mâncarea bolnavilor se hrănesc și familiile angajaților, căci nu de puține ori aceștia au fost surprinși cărând sacoșele cu alimente din spitale la mașinile proprii, pentru că oricum nu îi trage nimeni la răspundere.

Despre Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși redacția noastră a scris în alte rânduri, când s-a constatat ca un management bun poate mută munții din loc, căci spitalul menționat dispune de condiții demne de a fi comparate cu spitalele din marile țări europene. Nici la capitolul hrană, spitalul din Buhuși nu face rabat, căci, încă din vară, meniurile sunt discutate și propuse de către dieteticieni și nutriționiști recunoscuți.

Calitatea este, despre aspect nu mai vorbim. Fotografiile postate mai jos vorbesc de la sine…

Dacă ar fi așa și în spitalele ieșene, ar fi ceva. Dar la noi nu se poate. Nu cu actuala conducere. Nu cu actuală clasă politică. Nu cu actualele probleme la fel de arzătoare pe care le întâmpină fiecare spital în parte.

Și totuși… domnilor manageri, se poate și la noi, dacă vă dați puțin interesul.

sursa foto: Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei”,Buhuşi

By admin