În calitate de Președinte al Crucii Roșii Române, Principesa Margareta a mers vineri, 25 martie, în vizită la Vama Sculeni din Iași pentru a vedea cum decurg lucrurile cu refugiații și care sunt nevoile în acest moment. De când a început războiul din Ucraina, principesa Margareta a fost implicată activ în ajutorarea celor care au fugit din calea războiului.

Majestatea sa a mers, pe rând, în toate vămile unde Crucea Roșie din România are corturi amplasate. În urmă cu două săptămâni a fost în vizită la vama Siret iar săptămână trecută a vizitat punctul de trecere al frontierei de la Isacea.

Vineri, de Sărbătoarea Bunei Vestiri, a venit rândul vămii de la Sculeni să fie vizitată. În interviul acordat jurnaliștilor după ce a terminat discuțiile cu autoritățile Ieșene, aceasta a spus că a fost impresionată de solidaritatea dar mai ales de bunătatea românilor care i-au primit pe refugiați cu inima deschisă. Majestatea Sa colaborează cu instituțiile Statului, cu organizații naționale și internaționale, cu companii care au calitatea de Furnizor Regal și cu fundații și asociații cu Înalt Patronaj regal.