In prima zi de Paște, câțiva ieșeni au ajuns la spital în urma traumatismelor suferite prin agresiune sau cădere de pe bicicletă, pe fondul consumului de alcool.

“In Unitatea Primiri Urgente a Spitalului” Sf. Spiridon” s-a prezentat un bărbat în vârstă de 69 de ani, policontuzionat prin cădere de pe bicicletă, având un traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoștinței, plagă contuză lob frontal și etilism acut. A fost dirijat la Spitalul de Neurochirurgie.

O femeie în vârstă de 41 de ani a ajuns la noi cu plagă înjunghiată, cel mai probabil cu un cuțit, la nivelul gambei stângi în urma unei agresiuni fizice domestice”, a declarat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu.

Agresiunile fizice și traumatismele provocate de cădere pe baza consumului de alcool a trimis și alți pacienți la spital.

“Un bărbat în vârstă de 62 de ani, a ajuns la UPU policontuzionat prin agresiune fizică, fractură costală C10, fractură stiloidă radială dreaptă, traumatism cranii-cerebral și cranio-facial, fiind dirijat la Chirurgie toracică și la Spitalul de Neurochirurgie.

O pacientă în vârstă de 43 de ani a ajuns la noi policontuzionată, cu traumatism cranio-cerebral fără pierderea cunoștinței. A fost dirijată la Spitalul de Neurochirurgie”, a încheiat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD Iași.