Sâmbătă, 17 septembrie a.c., Relu, un luptător al SAS Iași a avut ultima sa zi de lucru, înainte de a ieși la pensie.

Pentru că a fost un polițist cu o activitate exemplară, un camarad de nădejde în misiunile cu risc ridicat pentru securitatea lor, șeful Serviciului pentru Acțiuni Speciale s-a gândit să-i facă o surpriză, pentru a rămâne cu o amintire plăcută din această zi.

Relu este specialist în domeniul pirotehnic și pentru că în acea zi avea o activitate de prezentare a tehnicii din dotarea Poliției Române, în cadrul unui eveniment, colegii i-au pregătit un tort și un mini-interviu prin intermediul căruia să realizeze o scurtă retrospectivă asupra carierei sale, care l-a pus în situații limită, în același timp oferindu-i satisfacții pe măsura curajului și pasiunii cu care s-a implicat în fiecare misiune.

Surpriza colegilor l-a surprins plăcut și l-a emoționat până aproape de lacrimi.

Iată mesajul lui Relu, la final de carieră în domeniul acțiunilor speciale:

“E un sentiment atât de ciudat! Mă doare gândul că mă despart de oamenii pe care i-am iubit cel mai mult, de meseria pe care am respectat-o atât de mult și pentru care aș fi făcut sacrificiul suprem! O să-mi fie dor de lumea voastră! Să vă dea Dumnezeu tot binele din lume și să aveți misiuni ușoare! Semper fi!”

Pentru că îi cunoaștem potențialul, noi, echipa luptătorilor SAS Iași îi dorim succes în proiectele viitoare!

Informații de background:

Serviciul pentru Acțiuni Speciale este structura destinată intervenției pentru combaterea criminalității și violențelor stradale, participarea la acțiunile de prindere a infractorilor periculoși, aplanarea actelor de tulburare gravă a ordinii publice ori a conflictelor deschise cu evoluție violentă.