Astăzi au avut loc, la Ministerul Sănătății, o serie de întâlniri la care au participat prefectul Bogdan Cojocaru, senatorul Maricel Popa, prof. dr. Florin Mitu, vicepreședinte al Colegiului Medicilor Iași, Iulian Cozianu, președinte al Sanitas Iași, consilierul județean Cătălin Cătur. Principalele teme abordate au vizat investițiile în Sănătate din Iași și zona Moldovei.

I-am transmis domnului ministru că ieșenii așteaptă de foarte mult timp să trecem de la machete la lucrări efective în cazul Spitalului Regional de Urgență. Conform graficului prezentat, este posibil ca lucrările de la acest obiectiv să demareze până la finalul acestui an. Cert este că avem autorizație de construire și că la finalul acestei luni va trebui să fie gata și proiectul tehnic, următorul pas fiind licitația de execuție”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

Investiția este estimată la 2,4 miliarde lei, fără TVA, și urmează să fie realizată în zona Moara de Vânt. Unitatea medicală va avea 752 de paturi, pentru spitalizare continuă, grupate în 6 centre medicale, cu 86 de paturi pentru unitatea de terapie intensivă.

Domnul ministru și-a declarat susținerea și pentru noul Institut al Inimii de la Miroslava, un obiectiv pentru care se caută cele mai potrivite soluții de finanțare. Institutul de Boli Cardiovasculare ieșean, aflat în subordinea Ministerului Sănătății, are nevoie de un nou spațiu care să fie dimensionat conform nevoilor pacienților și care să fie realizat la costuri transparente. Dincolo de orice declarații cu privire la acest important proiect, cu toții trebuie să ne gândim la interesul pacienților. Este nevoie să strângem rândurile, așa cum am făcut și în cazul Spitalului Regional de Urgență sau în cazul A7 și A8, pentru ca Iașul și Moldova să beneficieze de acest proiect”, a completat prefectul Cojocaru.

Document care poate conține date cu caracter personal, protejate de prevederile Regulamentului U.E. nr.679/2016