Un tânăr a ajuns în stare gravă la Unitatea De Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic “Sf. Spiridon” după ce a fost lovit de un buștean.

“Pacientul M.I., 19 ani, a ajuns în UPU cu traumatism cranio-cerebral sever cu hematoame subdurale, fiind lovit de buștean. Pacientul prezintă hemopneumotorax drept, HSD bilateral, fracturi costale multiple și este în comă, intubat oro-traheal și ventilat mecanic.
Se află internat pe secția Chirurgie Toracică, la ATI”, a transmis Prof. Univ. Dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași.

Acțiunea de salvare a tânărului a fost una dificilă datorită distantei mari pe care salvatorii ieșeni au străbătut-o cu ajutorul pădurarilor.

“Pacientul se afla la 6 km in interiorul pădurii din Mădârjac, în prima zi la tăiat de lemne, când un trunchi de copac a căzut peste el, lovindu-l la cap și umar.
L-am găsit in SCG 4, cu tensiunea arterială nemăsurabilă, frecvența cardiacă 155-160/min, palid, rece in periferie. A fost intubat oro-traheal cu RSI, și reumplere volemică pe 2 linii periferice 1500 ml cristaloid si 1000ml macromolecula.
Nu am avut acces cu echipajul de terapie intensivă mobilă până la caz, am folosit o autoutilitară a pădurarilor”, a mai precizat coordonatorul UPU SMURD Iași.