Joi, 2 septembrie 2021, de la ora 19.00, la librăria Cărturești Palas Mall din Iași, Evrika Publishing, parte a Grupului editorial Universul Juridic, organizează evenimentul de lansare a volumului „The Final Lockdown”, de Cristi I. Popescu, primul jurnal colectiv al pandemiei de COVID-19.


Cartea reunește 16 interviuri de colecție, care restituie prin dialog perioada de captivitate a mișcării rock din România, din timpul lockdown-ului cauzat de pandemia de coronavirus.
Autorul, Cristi I. Popescu, este jurnalist și blogger, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune, explorator offline de senzații gastronomice și mare iubitor de muzică rock, însă… nu neapărat în această ordine!


Alături de autor, la ceremonia de lansare vor lua parte, în calitate de vorbitori: Florin „Crivăț” Țibu (cantautor, trupa BUCOVINA), Manuel Giugula (dirijor al Corului Operei Naționale Române din Iași), Laurențiu Mandu (jurnalist și pilot de raliu) și Vlad Răducanu (pilot de raliu).

„«ROCK ÎN STARE DE URGENŢĂ – #PodcastDinIzolare» a apărut în aprilie 2020 ca un proiect media independent, menit să surprindă comunitatea creatorilor români în plină realitate a izolării. Deși formatul anunța, inițial, doar un podcast, ulterior am simţit nevoia ca interviurile filmate și difuzate parțial să se regăsească integral și într-o carte. «The Final Lockdown» întregește, astfel, tabloul dialogurilor purtate în carantină precum un puzzle uriaș, care oferă o nouă dimensiune speranței generale că, în curând, creatorii vor reveni pe scenă”, punctează autorul, Cristi I. Popescu.