Un grup de 21 de turişti, care s-a aventurat pe un traseu impracticabil în condiţii de iarnă, a fost la un pas de moarte în Bucegi. Turiştii, neechipaţi de munte şi în pragul hipotermiei, au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor. Acestia se aflau într-o stare de epuizare fizică când au reuşit, cu greu, să ajungă la Babele, titrează stirileprotv.ro

„Aici turiştii şi-au dat seama că nu au cum să mai coboare singuri şi au cerut ajutor. Trei tineri uzi până la piele au fost la un pas de hipotermie. Un alt copil supraponderal a avut nevoie de îngrijiri şi de ajutorul salvamontiştilor pentru a continua drumul. O echipa de la Salvamont Buşteni a ajuns la grup foarte repede, au acordat îngrijiri medicale persoanelor care aveau nevoie, au analizat situaţia şi am hotărât de comun acord că aceştia să coboare către Peştera”, a precizat Ştefan Deaconescu, şeful Salvamont Dâmboviţa.

Salvamontiştii din Dâmboviţa s-au întâlnit pe traseu cu colegii din Buşteni, în zona Săritoare, de unde au fost preluaţi şi duşi la baza Peştera unde îi aştepta un microbuz.

„Pe această cale dorim să tragem un semnal de alarmă pentru turiştii care vor să vină în Munţii Bucegi şi nu numai, de faptul că zăpadă este prezentă pe traseele montane şi este nevoie de echipament adecvat sezonului de iarnă. Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa este prietenul de nădejde când este vorba de siguranţa voastră în munţi”, a mai spus Ştefan Deaconescu.

foto: Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa