Peste 1600 de copii s-au născut la Iași, în primul trimestru al acestui an. Specialiștii spun că cifrele se încadrează în media din ultimii ani a nașterilor înregistrate la cele două unități de profil din Iași, aflate în subordinea Consiliului Județean.

Dacă la Maternitatea Elena Doamna Iași numărul bebelușilor veniți pe lume a fost în ușoară creștere față de primul trimestru din 2021 (293 de nașteri în primele trei luni ale acestui an, față de 222, anul trecut), la Maternitatea “Cuza Vodă” – Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Iași, numărul nașterilor a fost mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut (1365 anul acesta, față de 1471 câte s-au înregistrat în primul trimestru al lui 2021).

Printre femeile care și-au văzut visul de a deveni mamă împlinit, se numără și o tânără din Ucraina care a fost nevoită să aducă pruncul pe lume la Iași, după ce a fugit din calea războiului. Nașterea a avut loc la Maternitatea ”Cuza Vodă”. Pe toată durata spitalizării, mămicii și bebelușului le-au fost asigurate gratuit, toate cele necesare pentru ca bucuria momentului aducerii pe lume a unui copil să fie deplină, iar mama să depășească sentimentul de nesiguranță cu care și-a părăsit țara.

foto: Consiliul Județean Iași