În data 14 aprilie, un bărbat a reclamat la Poliția Suceava faptul că, în perioada 24.03.2022 – 14.04.2022, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în interiorul locuinței fiicei sale situată în satul Vornicenii Mici, comuna Moara, de unde au sustras mai multe bunuri. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că hoțul este B.C., de 17 ani, din Vornicenii Mici. Au fost efectuate verificări pe raza comunei Moara, pentru găsirea tânărului respectiv, acesta nefiind găsit nici la domiciliu și nici în alte locații publice. A fost emis un mandat de aducere, iar marți, 19 aprilie, la ora 12.10, individul a fost identificat pe raza municipiului Suceava, la terasa ,,4 Mese” din cartierul Obcini. La vederea lucrătorilor de poliție, tânărul a luat-o la fugă către hipermarketul METRO. A fost urmărit de polițiști pe o distanță de circa 300 metri și somat să se oprească, reușindu-se prinderea acestuia, fiind dus la sediul SPR 9 Şcheia.

Suspectul a fost audiat în prezența unui apărător desemnat din oficiu, ocazie cu care a recunoscut comiterea infracțiunii pentru care este cercetat, respectiv faptul că la sfârșitul lunii martie a anului 2022 a sustras două  bormașini, un fierăstrău electric, o mașină electrică pentru șlefuit și trei televizoare. El a spus că două televizoare le-a dus la locuința sa și ulterior le-a distrus, iar unul l-a vândut mătușii sale, din comuna Ciprian Porumbescu. Acesta din urmă a fost recuperat. Sculele electrice au fost vândute de suspect către o altă persoană a cărei identitate a fost stabilită în urma investigațiilor efectuate de către lucrătorii de poliție din cadrul SPR 9 Şcheia ca fiind un bărbat din comuna Berchișești. Acesta a predat bunurile lucrătorilor de poliție pentru continuarea cercetărilor, declarând faptul că le-a achiziționat contra sumei de 300 lei, fără a cunoaște proveniența lor.

Tânărul de 17 ani a  fost reținut  pentru o perioadă de 24 ore fiind acuzat de  “furt calificat”  și urma ca ieri să fie prezentat Parcehtului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

sursa: obiectivdesuceava.ro