Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din IPJ Galați au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar penal, având ca obiect comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.
În urma perchezițiilor efectuate la locații din comuna Umbrărești, la domiciliul unui bărbat, de 47 de ani, a fost descoperită o armă letală de vânătoare, calibrul 12 mm și 5 cartușe cu alice, calibrul 12 mm, deținute fără drept. Din verificări, a reieșit că muniția și arma ar fi fost încredințate persoanei în cauză de către deținătorul legal al acestora, un bărbat, de 70 de ani.
De asemenea, la punctul de lucru al unei societăți comerciale (fermă de animale), a fost descoperită o altă armă letală de vânătoare, calibrul 12 mm, aparținând aceluiași bărbat, de 70 de ani, deținută în condiții de insecuritate și la o altă adresă decât cea autorizată.
În urma constatărilor, polițiștii l-au sancționat pe bărbatul, de 70 de ani, cu amendă contravențională, în cuantum de 10.000 de lei, pentru încredințarea armelor letale pentru care s-a obținut dreptul de deținere, port și folosire de către posesorii acestora, unor persoane neautorizate.
Totodată, a fost luată măsura complementară a confiscării armelor și anulării dreptului de deținere a acestora.