În perioada 31 decembrie 2021 – 03 ianuarie 2022 mai multe echipaje de jandarmi ieșeni vor acționa, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, protecția obiectivelor aflate în responsabilitate, precum și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2.

În noaptea de Revelion mai multe patrule și echipaje de jandarmi vor asigura ordinea publică cu ocazia manifestărilor organizate în municipiile Iași și Pașcani, unde vor avea loc concerte și focuri de artificii.

În municipiul Iași manifestările la trecerea dintre ani sunt programate a se desfășura în Piața Palat, începând cu ora 20.00, iar în funcție de stadiul montării echipamentelor de sonorizare și prezenta spectatorilor, în ziua de 31.12.2021, începând cu ora 17.00 circulația auto se închide/restricționează pe str. Anastasie Panu și str. Palat.

În jurul scenei se va realiza o zonă de siguranță, iar mai multe patrule de jandarmi şi polițiști vor acționa pentru menținerea și asigurarea ordinii publice.

În municipiul Pașcani, concertul de Revelion se va desfășura în Piațeta Primăriei și va începe la ora 22.30.

Din punct de vedere al ordinii publice, la aceste manifestări dedicate trecerii dintre ani, jandarmii ieșeni vor acționa pentru desfășurarea în bune condiții a evenimentelor și respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov2, iar acolo unde situația o va impune, se va interveni, în vederea luării măsurilor legale.

În această perioadă se continuă misiunile, în sistemul mixt de ordine publică, în cooperare cu Poliția, pentru asigurarea ordinii publice cu ocazia desfășurării manifestărilor tradiționale în mai multe localități din județul Iași.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor respectarea regulilor de prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS Cov2, evitarea implicării în conflicte de orice natură, iar în cazul sesizării producerii unor fapte de natură antisocială, să se solicite intervenţia forţelor de ordine.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.