Zilnic mai multe echipaje de jandarmi ieșeni acționează pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, intervenția la solicitările cetățenilor în situații de urgență, precum și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2.

În perioada 19-21 noiembrie 2021, mai multe patrule de jandarmi vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine cu ocazia organizării și desfășurării examenului de rezidențiat în Centrul Universitar Iași.

Jandarmii vor acționa pe linia asigurării măsurilor de ordine în proximitatea locațiilor de susținere a examenului, precum și pe timpul transportului tezelor.

De asemenea, pentru acest sfârșit de săptămână, 20 – 21 noiembrie 2021, pe lângă misiunile de patrulare, se vor lua măsuri de asigurare a ordinii publice și respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii a virusului Sars Cov2,  la o serie de manifestări sportive, care vor avea loc în județul Iași. În această perioadă manifestările sportive se desfășoară fără participarea spectatorilor. Se vor avea în vedere meciurile de handbal și baschet ce se vor disputa la Sala Polivalentă Iași, dar și meciul de fotbal care se va disputa la Baza Sportivă Uricani.

            Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să acorde atenția cuvenită, pentru punerea în aplicare a măsurilor de autoprotecție sanitară, să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.