Mai multe echipaje de jandarmi ieșeni vor fi alături de cetățeni la manifestările prilejuite de Sărbătorile Iașului, dar și la celelalte evenimente publice, pentru a se facilita derularea în cele mai bune condiții a acestora, iar climatul să fie unul sigur pentru toți participanții.

Sâmbătă, 15 octombrie a.c. mai multe echipaje de jandarmi, poliţişti și pompieri vor acţiona în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, pentru asigurarea climatului de ordine publică la cele două concerte organizate în cadrul Sărbătorilor Iaşului. Primul va fi concertul de muzică populară ce va avea loc între orele 13.00-16.00, urmat de concertul de muzică ușoară ce va începe la ora 19.00, iar la final focul de artificii.

Jandarmi şi poliţişti vor acţiona pentru menţinerea şi asigurarea ordinii publice, astfel încât evenimentele artistice să aibă loc în cele mai bune condiții.

Tot în ziua de sâmbătă se vor lua măsuri de ordine și la o serie de manifestări sportive. Avem în vedere două meciuri de fotbal, unul între echipele Politehnica Iași – Metaloglobus București, ce se va desfășura pe Stadionul Emil Alexandrescu din Iași, iar celălalt între Știința Miroslava – Foresta Suceava, ce se va disputa la Baza Sportivă Uricani.

Duminică, 16 octombrie 2022, vom continua misiunile și vom fi alături de credincioșii care vor participa la manifestarea religioasă prilejuită de sfințirea Bisericii ”Nașterea Maicii Domnului”(Piatra Sfântă- Tărâța) din satul Pietrărie, astfel încât evenimentul să se deruleze în deplină siguranță.

Totodată, jandarmii ieșeni se vor afla în dispozitivul mixt de ordine publică alături de polițiști, la Târgul de Toamnă, Parcul de distracții și Sărbătoarea Vinului, manifestări ce au loc în zonele: Esplanada Hala Centrală, Ștrandul Municipal, Esplanada Costache Negri și Bd. Ștefan cel Mare din municipiul Iași.

Pe timpul misiunilor din acest week-end, jandarmii ieșeni vor beneficia de sprijinul colegilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Jandarmii recomandă cetăţenilor să evite implicarea în conflicte de orice natură, să respecte indicațiile forțelor de ordine, iar în cazul sesizării săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să se solicite intervenţia forţelor de ordine. De asemenea, persoanelor care vin la concerte însoțite de copii, le recomandăm să acorde o atenţie deosebită acestora, pentru a se evita pierderea sau rătăcirea minorilor.