Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Oancea au depistat un bărbat, care a prezentat la controlul de frontieră un înscris fals care atestă efectuarea ITP – ului, pentru autoturismul pe care îl conducea.

În data de 26 martie a.c., în jurul orei 00.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – ITPF Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 38 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Lituania.
La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că documentul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals total.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul la începutul lunii contra sumei de 1500 euro și că a primit toate actele inclusiv ITP – ul de la vânzător.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de de fals.