Noi informatii au apărut in legatură cu descoperirea unor resturi umane intr-o curte din Targu Neamt unde Serviciul de Acţiuni Speciale şi alte forţe de intervenţie ale MAI, împreună cu un procuror, după ce au efectuat percheziţii în mai multe locaţii din oraş.

Conform acestor informatii, resturile umane provin de la cadavrul propriului copil, ingropat in curtea casei de către Antonio- Ilie Archip, de altfel proprietarul locuintei respective.

Anchetatorii au in vedere faptul că, in urma cu 15 ani, fiica lui Antonio- Ilie Archip precum precum si mama acesteia, au dispărut fără urmă, iar dosarul a rămas nesolutionat.

Din data de 8 decembrie 2006, Andreea Archip (n. 12 august 2001) a dispărut pur si simplu, cu tot cu mama ei, Magdalena Ursu. Copila avea 5 ani, iar mama- 24.

Micuța Andreea era slăbuță, cu ochi negri și părul lung. La data dispariţiei, purta o geacă albastră din fâş, pulover de culoare deschisă, cu mâneci lungi, pantaloni de culoare deschisă și cizmuliţe roşii. Mama ei era înaltă și slăbuță, avea 1,75 m înălțimeși 60 de kg, cu ochii căprui și părul șaten.

Ultima dată au fost văzute în prezența fostului soț al Magdalenei, Antonio-Ilie Archip, tatăl biologic al fetiței.

Bărbatul spunea atunci că s-a despărțit de ele în centrul orașului Buhuși, județul Bacău, și că nici el nu știe unde sunt. Politiștii din Neamț și Bacău au făcut verificări, dar fără rezultat. Conform informațiilor apărute în presă la acea vreme, cele două ar fi plecat, împreună cu tatăl fetiţei (fostul soţ al femeii), să-i cumpere Andreei ceva de îmbrăcat.

Cu puţin timp înainte de momentul dispariţiei, Madgalena Ursu obţinuse în instanţã custodia fetiţei. Cele două locuiau în Buhuşi, la bunicii materni. Antonio-Ilie Archip locuia în casa de la Târgu-Neamț.

Ancheta este incă in desfăsurare insa cazul pare sa fi ajuns tot mai aproape de soluţionare, chiar dacă a durat 15 ani.

Cu precădere de la începutul acestui an, polițiștii de investigații din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au realizat activități ample, depunând eforturi pentru soluționarea acestui caz, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.”, a transmis IPJ Neamț.