Cătălin Botezatu a criticat aspru ținuta Primei Doamne, prezentă la funeraliile Reginei Elisabeta. Carmen Iohannis a avut două ținute create de către designerul ieșean Andreea Tincu, ambele fiind negre, sobre, de lungime potrivită, perfect accesorizate. Cu toate acestea, Botezatu a declarat ca fiind “inadmisibil” modul în care s-a prezentat Prima Doamnă.

“Rochia de catifea are un decolteu mult prea mare. Inadmisibil! Un decolteu mult mai mic, de tip Jackie Onassis, ar fi fost mult mai potrivit contextului. Nici pălăria nu e deloc potrivită. Lungimea rochiei este corectă, dar ciorapul este mult prea mat. Iohannis, în schimb, este impecabil! În cazul celei de-a doua rochii, nu s-a respectat lungimea mânecii. Este o rochie foarte prost lucrată, are peste tot cute din cusătură, trage din toate cusăturile posibile, parcă e șifonată! Decolteul este nepermis unei astfel de ceremonii. Părul trebuia obligatoriu strâns și nu lăsat desfăcut! E inadmisibil!” a declarat Cătălin Botezatu.

Designerul ieșean i-a transmis acestuia o replică, menită să lămurească situația cu toate ca având în vedere cele declarate presei, Cătălin Botezatu ar putea fi ușor bănuit că ar suferi de invidie profesională, Andreea Tincu fiind designerul preferat al Primei Doamne, mai ales in contextul in care evenimentul menționat a fost unul de interes mondial.

“Decolteul Primei Doamne este absolut decent, chiar persoane din Familia Regală fiind de-a dreptul curajoase în această privință, după cum vedem în pozele atașate. Istoria evoluează, oamenii se schimbă, ne adresăm viitorului, nu rămânem etern tributari unui trecut. Suntem femei ale secolului XXI, avem dreptul să ne alegem ceea ce ne place și nu este corect să fim judecate după centimetri de material. Pălăria, accesoriu obligatoriu într-o ținută de acest gen, poate fi în stilul clasic, modern sau reinterpretată ușor avangardist. Vezi Jill Biden pentru exemplul cel mai grăitor.

Voaleta are mai multe dimensiuni, nu ar fi arătat foarte bine că toate doamnele să fie “învăluite” ca într-o colecție Margiela. Dress-ul transparent, eventual cu dungă fină, nu era tocmai variantă fericită, chiar dacă este deliciul prezentărilor de modă. E totuși o înmormântare. 100% dintre clientele mele poartă dress mat, nu aș putea să îți zic de ce nu vor dress transparent, cu luciu.

Dacă hainele nu apar în poze exact ca în studio, bănuiesc că știi și tu foarte bine. De cele mai multe ori, le așezăm la poze și punem cele mai bune lumini, ceea ce este cu siguranță avantajul studioului. Nu cred că mâneca de la sacoul lui Kate Middleton stă în realitate cu multe cute și a fost dat produsul la gata, fără probe. Știi și tu că pentru un designer, calitatea este foarte importantă.

În încheiere, am văzut că totuși ai apreciat lungimea rochiei, chiar dacă în cazul de față, se pare că trendul general a fost midi.

Mai mult, bănuiesc că ai fost mândru de faptul că Prima Doamna Carmen Iohannis a purtat un produs creat de un designer român, la un eveniment de o importanță mondială”, i-a transmis designerul Andreea Tincu lui Cătălin Botezatu.