Andreea Tincu este cunoscută în lumea modei că fiind designerul care se ocupă de ținutele Primei Doamne, Carmen Iohannis, acestea fiind apreciate mereu de presă internațională. În stilul vestimentar al soției președintelui se regăsesc multe ținute create de designerul ieșean, care se potrivesc perfect cu silueta acesteia, Andreea ajungând să îi cunoască foarte bine gusturile, astfel încât ținutele propuse ea se bucură de aprecieri mereu, iar cererea pentru modelele purtate de Prima Doamnă este tot mai mare, semn că multe femei se regăsesc în stilul elegant pe care ea îl adoptă.

Despre preferințele Primei Doamne cât și despre noile tentințe în materie de vestimentație, am discutat cu Andreea Tincu, care a împărtășit pentru reporterii 24iasi câteva secrete pentru a avea o garderobă smart din care să putem oricând crea ținuta potrivită, indiferent de ocazie.

Andreea, cum ai ajuns sa creezi tinute pentru Carmen Iohannis?

Am trimis un portfolio și un CV pe adresa de email de pe site-ul Administrației Prezidențiale și mi-am manifestat dorința să fiu designerul Primei Doamne Carmen Iohannis la diverse evenimente. Prima Doamna m-a contactat ulterior.

Cum ai descrie stilul vestimentar al Primei Doamne?

Este un stil elegant chic, adaptat diverselor evenimente, pe aceeași linie cu stilul Primelor Doamne din întreaga lume. Sunt modificări de stil în toată lumea, deoarece foarte multe dintre Primele Doamne își continuă acum viața profesională, au o siluetă frumoasă care poate fi pusă în valoare, lumea se schimbă, uneori foarte rapid, iar noi trebuie să ne adaptăm.

Cum este clienta Carmen Iohannis, se bazează strict pe recomandări sau se implică în proces? Respectă tendințele actuale sau are anumite preferințe care anumite culori/croieli?

Prima Doamnă Carmen Iohannis este o femeie care cunoaște tendințele, iubește culorile vii, dar nu se ferește de alb sau de anumite pasteluri. Discutăm toate detaliile ținutelor dacă sunt modele noi sau alege rochii din prezentările de modă, pe care eu i le propun. Tendințele sunt urmărite, este ceva normal în domeniul meu.

Care sunt tendințele actuale, ce culori, ce croieli se poartă anul acesta?

Constrastele puternice, imprimeurile hot, jocul de linii, albul optic purtat în ținuta întreagă, decupajele ingenioase sunt doar câteva dintre cele mai importante tendințe ale verii. Ca și culori, rozul fuchia, contrastul roșu-albastru, galbenul solar și albastrul în nuanța baby blue, verdele intens sunt în topul cromatic al verii.

Cum se îmbracă femeile din România? Care crezi că sunt principalele greșeli pe care le facem atunci când alegem ținuta potrivită pentru un eveniment?

Femeile din România se îmbracă casual smart în mare parte a timpului, iar la evenimente sunt elegante, cu o anumită înclinație spre ținutele simple, dar de impact. O greșeală pe care o poate face oricine este să poarte un produs în care nu se simte în largul său. Ca să ai succes la un eveniment sau în viața de zi cu zi, este bine să ai un stil vestimentar propriu, să alegi culori plăcută și un croi lejer, fără complicații inutile.

Multe dintre femei achiziționează diverse produse de îmbrăcăminte din impuls, fără a ține cont de posibilitatea de a le combină cu ceea ce dețin deja în dulap. Care sunt produsele de bază, ce nu ar trebui să lipsească dintr-o garderoba, astfel încât acestea să poate fi folosite în mai multe combinații?

Cumpărăturile fashion pot fi făcute atât din necesitate, cât și din dorința de a avea ceva nou. De ex, necesitatea este un trench, iar dorința fashion este încă un trench, cu un croi mai interesant decât cel basic.

O garderobă gândită smart ar trebui să aibă:

 • 2 bluze mătase uni, una ivory și una neagră sau navy Jeans de calitate, croi adaptat siluetei
 • pantaloni chino negri, albaștri, camel
 • cămașă bumbac albă
 • cardigan lână fină sau cașmir, bej și negru
 • trench camel
 • tricouri în dungi
 • little black dress
 • rochie uni, colorată
 • eșarfe mătase în diverse nuanțe
 • balerini și stiletto confortabili
 • rochie imprimată din mătase
 • rochie cămașă
 • fustă pencil navy, neagră
 • fustă plisată colorată
 • geacă scurtă din denim sau piele eco