Un adolescent în vârstă de 15 ani din localitatea Vatra Dornei, victima unui accident de tren, primește șansa de a merge din nou printr-o altă intervenție dificilă de replantare a piciorului. Adolescentul a ajuns in stare gravă, mai întâi la Spitalul de Neurochirurgie din Tătărași pentru ca mai apoi să fie transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași, la sala de operație.

” Este vorba despre un politraumatism prin accident feroviar cu amputație traumatică la gamba stângă, traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală, șoc posttraumatic, șoc hemoragic. Pacientul respiră spontan, este conștient. S-au instituit măsuri de suport vital, explorări imagistice. A întrat în BLOC OPERATOR, cu echipa multidisciplinară- Chirurgie Pediatrică, Plastică, Ortopedie, ATI și Neurochirurgie. Se anticipează replantarea segmentului de membru amputat. Membrul amputat a ajuns la spitalul nostru odată cu pacientul. Echipa multidisciplinară va decide atitudinea terapeutică”, a anunțat Solange Tamara Roșu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Potrivit coordonatorului UPU SMURD Iași, Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, adolescentul a fost transportat la Iași cu elicopterul SMURD.

Foto: ilustrativ