Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași, Dr. Solange Tamara Roșu, adolescentul a suferit o intervenție complexă printre care și cea de replantare a gambei. Aceasta a durat peste 13 ore.

“Am stat de vorbă cu medicul șef ATI, de la care am primit următoarele precizări privind pacientul de la Vatra Dornei:

-intervenția a durat 13 ore, cu osteosinteză la gamba stângă efectuată de către echipa de Ortopedie;

– a lucrat la reimplantare gambei stângi echipa de Chirurgie plastica și microchirurgie reconstructivă;

– splenectomie de necesitate efectuată de către echipa de chirurgie Pediatrică;

– susținerea funcțiilor vitale, plasmafereză, necesitate terapeutică vitală sub coordonarea echipei ATI.

Pacientul se află acum în ATI sub supraveghere continuă de specialitate. Este un politraumatism cu indice de severitate lezional mare”, a transmis medicul ieșean.

Șefa Secției de Chirurgie Plastică și Microchirurgie reconstructivă, Dr Sidonia Susanu a transmis precizări cu privire la starea adolescentului.

“Pacientul a fost internat in Secția de Chirurgie Plastică cu diagnostic de:
Politraumatism prin accident rutier, șoc hemoragic, amputație membrul inferior stâng la nivelul treimi proximale gambă, traumatism cranio-cerebral cu hemoragie subarahnoidiană, fractură de omoplat, fracturi de coaste 7-9, hemotorax, ruptură de splină cu hemoperitoneu.
Pentru leziunile cranio cerebrale si toracecu s-a optat pentru tratament conservator, i s-a făcut splenectomie (efectuată de colegii de la Chirurgie Pediatrică) iar gamba amputată a fost replantată.
Momentan copilul se află in serviciul ATI, se continuă terapia suportivă maximală inițiată încă din momentul internării. Evoluția este lent favorabilă”, a anunțat Dr. Sidonia Susanu.