În data de 12 ianuarie Andrei Muraru, ambasador al României în SUA a avut o întâlnire cu noua ambasadoare a Statelor Unite ale Americii în România pentru discuții ample în ceea ce privește relația dintre cele două state dar mai ales, în ceea ce privește situația din Ucraina. De menționat este că noua ambasadoare are programată sosirea în România în luna februarie.

“Am avut ieri o primă întâlnire cu noua ambasadoare a SUA în România, doamna Kathleen Kavalec, care urmează să ajungă la începutul lunii următoare în București.

Am abordat subiectele importante din perspectiva relației bilaterale, evidențiind dosarele care pot duce la consolidarea Parteneriatului nostru Strategic și pe care vom conlucra intens în următoarea perioadă: demararea unor pași concreți pentru facilitarea accesului României în Programul Visa Waiver, consolidarea relației economice, sprijinirea eforturilor României în lupta anticoruptie și a consolidării instituțiilor democratice, avansarea cooperării bilaterale în domeniul securității și continuarea cooperării dintre Statele Unite și România pentru sprijinirea Ucrainei în contracararea agresiunii ruse”, a anunțat Andrei Muraru.