Cu toate ca o indemnizatie de crestere a copilului poate fi de maxim 8500 RON, se pare ca exista si mamici mai norocoase , carora le intra in cont suma de 9750 RON lunar. Este si cazul a 4 mamici din judetul Botosani, care incaseaza suma de aproape 10.000 RON lunar.

Va intrebati ,fireste, cum este posibil si cat de legal este insa explicatia ar fi una simpla:fie au nascut gemeni, fie beneficiaza de indemnizatii pentru doi copii,nascuti la mai putin de 2 ani distanta, pentru unul suma maxima fiind de 8500,pentru al doilea copil primind indemnizatia minima, respectiv 1250 RON.

Directorul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Botosani,Sebastian Tocariu, a declarat ca, din 2946 de beneficiari ai indemnizatiei pentru cresterea copilului din intreg judetul Botosani, 4 persoane incaseaza 9750 Ron lunar, 6 persoane incaseaza indemnizatia maxima pentru un singur copil,adica 8500 RON lunar dar sunt si foarte multe indemnizatii minime, respectiv 1250 RON lunar.

Reamintim ca indemnizația lunară pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului iar aceasta nu poate fi mai mică de 1.250 de lei și nici mai mare 8.500 de lei. Asta indiferent de veniturile părintelui care intră în concediu de creștere copil, atat mama, cât și tatăl copilului nou-născut pot depune dosarul cu actele necesare pentru obținerea indemnizației de creștere a copilului.