Ieri la o școală gimnazială din Chitila, județul Ilfov, un elev a pulverizat în toaleta unității de învățământ conținutul toxic al unui spray iritant-lacrimogen, mai mulți elevi fiind afectați de substanța chimică, aceștia având nevoie de îngrijiri medicale.

“Ne așteptăm ca și de aceasta dată să fie sesizată unitatea de parchet împotriva polițiștilor, pe motiv ca nu au intervenit ,,abuziv” pentru a preveni comiterea unei asemenea fapte în școală.

Constatam cu obstinație că toată lumea se pricepe la munca de poliție mai puțin polițiștii care intervin cu regularitate la asemenea cazuri. Ieri, oprobriul public nu se mai îndrepta împotriva abuzurilor polițiștilor care au controlat (la solicitarea conducerii unității de învățământ) bagajele elevilor, ci asupra unui închipuit comportament nepotrivit.

În contextul actual în care polițiștilor care au desfășurat activități preventive în scoli li s-au deschis dosare penale, ori sunt cercetați disciplinar, cum le vom putea cere polițiștilor să intervină cu fermitate în cazuri similare fără a avea îngrijorarea că vor fi următorii ,,inculpați” de opinia publică”, au transmis reprezentanții Europol.

By admin